Най-големите компании в Япония се съгласиха с исканията на синдикатите

...
 Най-големите компании в Япония се съгласиха с исканията на синдикатите
Коментари Харесай

Японските компании се съгласиха на най-голямото увеличение на заплати от десетилетия

 Най-големите компании в Япония се съгласиха с настояванията на синдикатите за повишение на заплатите на чиновниците и дадоха обещание най-големите нараствания на заплатите на своите чиновници от десетилетия. Това оповестяват японски медии. Според вестник Nikkei управлението на автомобилната корпорация Toyota, на която разчитат доста по-малки компании, е дало обещание да извърши напълно настояването на синдиката и да усили заплатите с до 28 440 йени (около 192 долара) на месец. Размерът на нарастването за съответен чиновник ще зависи от трудовия опит. Това е най-голямото нарастване на заплатите, контрактувано със синдикатите в компанията от 1999 година насам.

Както заяви организация Kyodo, автомобилната корпорация Nissan се е съгласила да усили заплатите приблизително с 18 хиляди йени (около $122), което е най-голямото нарастване от 2005 година насам. Едно от най-впечатляващите нараствания на заплатите чака чиновниците на Nippon Steel, чието управление дава обещание да усили главната заплата с 35 хиляди йени (около $237), което е с 5 хиляди йени повече от настояванията на синдиката.

Други огромни японски компании - Mitsubishi Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries, Mitsubishi Electric и NEC - също обявиха, че ще се съобразят напълно с настояванията на синдикатите и ще прибавят към заплатите на чиновниците си суми от 13 хиляди йени (около $88) до 18 хиляди йени (около $122). Традиционно при започване на пролетта се организират договаряния сред профсъюзите и управлението на компанията за повишение на заплатите, наречени „ шунто “ („ пролетни борби “). Смята се, че споразуменията, реализирани с ръководители на огромни компании, въздействат върху резултата от договарянията в по-малките компании.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР